duminică, 20 septembrie 2009

Filme In Voga

Sunt 6 filme cu priza la public care la timpurile lor au primit oscaruri sau cel putin au innebunit lumea si care de fiecare data cand se poate noi le-am viziona fara sa dam un pas inapoi(cel putin eu).

1)Gone with the Wind(Pe aripile vantului): A fost filmul care a spart gheata, filmat in 1939 si a aparut abia in 1941 a avut 8 oscaruri, alte 6 premii si 5 nominalizari. A fost primul film cu priza la public!

2)Titanic: A aparut in anul 1997 a fost un film inspirat din realitate. Vasul titan care era construit sa calatoreasca multi ani incepand cu anul 1912, insa nu a avut atata noroc, titanul a ajuns pe fundul Oceanului Atlantic de la prima sa calatorie pe mare. Peste 1500 de oameni au murit in acel tracig accident si doar cateva cu putin peste 700 de persoane au supravietuit. Dupa cum probabil stiti si voi a ajuns un vas(Cartagina, parca) la locul accidentului insa doar dupa 4 ore. Am citit undeva caintre Titanic si Cartagina(asa cred ca se numea) mai era inc aun vas care era in deriva, care parca astepta scufundarea Titanicului. Ei bine filmul a prins foarte bine la public si a avut 11 oscaruri, 76 de premii si alte 48 de nominalizari.

3)Lord Of The Rings(Stapanul Inelelor): Filmele au fost facute dupa cartile lui J.R.R. Tolkien. A aparut in anul 2001, The Fellowship of The Ring (primul) a castigat 4 oscaruri si alte 75 de premii si a fost nominalizat de 84 de ori la diverse festivaluri de film si muzica. Al II-lea film The Two Towers e din 2002 si a castigat 2 oscaruri si alte 65 de premii la alte festivaluri si 76 de nominalizari per total. Insa al III-lea film din Lord Of The Rings The Return of the King a aprut in 2003 a luat 11 oscaruri din tot atatea nominalizari. A mai primit inca alte 106 premii si 68 de nominalizari la alte festivaluri. A fost cel mai premiat film din istoria oscarurilor, castigand toate categoriile la care a fost nominalizat...niciun alt film din anul acela n-a avut nicio sansa in fata lui.

4) Harry Potter: Filmele au fost facute dupa cartile lui J.K. Rowling. Primul film Harry Potter a aprut in anul 2001 la fel ca Lord Of The Rings. Harry Potter and Sorcer s Stone aluat 3 oscaruri, 13 premii si 46 de nominalizari. Harry Potter and the Chamber Of Secrets a aparut in anul 2002 luand 9 premii si 27 de nominalizari. Al treilea film a fost Harry Potter si the Prisioner of Azkaban care a aparut in anul 2004 si a fost nominalizat la 2 oscaruri, a luat 10 premii si alte 31 de nominalizari. Harry Potter and the Goblet of Fire a aprut in anul 2005 luand un oscar, 9 premii si a avut inca 28 de nominalizari. Dupa cum bine stiti aici a avut un rol si Robert Pattinson jucandu-l pe Cedric Digory. Harry Potter and the Order of the Phoenix a aparut in anul 2007 a luat 10 premii si 27 de nominalizari, Robert Pattinson a avut un rol si in acest film. Ultimul film care a aparut din aceasta lunga serie, este Harry Potter and th Half-Bood Prince a aparut anul acesta si a luat pana acum un premiu. Iar ultima parte Harry Potter the Deathly Hallows va aparea in anul 2010 respectiv 2011. A fost facut in 2 parti pentru ca e multa actiune si cei care fac filmul nu vor sa risipeasca detaliile, in plus citisem intr-o revista ca exact in 2011 se implinesc 10 ani de munca pentru Harry Potter.

5)Pirates Of Caribbean: Primul film Pirates of Caribbean: The curse of the Black Pearl a aparut in anul 2003 fiind nominalizat la 5 oscaruri, 26 de premii si alte 68 de nominalizari. Al doilea film Pirates of Caraibben: Dead Man s Chest a aparut in 2006 si a fost nominalizat la 4 oscaruri dintre care unul la castigat, plus inca 29 d epremii si 36 de nominalizari. Iar al treilea film Pirates of Caribbean: At World s End a aparut in 2007 a fost nominalizat la 2 oscaruri, a luat 16 premii si a mai avut alte 27 de nominalizari.

6)Twilight(Amurg): Filmul care a facut istorie in randul adolescentelor, filmul scris dupa cartea lui Stephenie Meyer. O serie de carti (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn) care a avut succes pe intreg globul! E filmul care a facut milione de adolescenti sa vorbeasca si sa se gandeasca zilnic la el. E filmul care a facut furori si filmul care am dori sa-l revedem oricand dorim. Daca Stephenie Meyer nu ar fi avut un vis in 2003, nu ar fi scris Twilight, atunci nici Summit-ul nu ar fi facut film dupa cartea ei si nici noi nu am fi innebunite/i dupa Seria Twilight. Pana acum a castigat 20 de premii si a avut 4 nominalizari la altele. Speram pe viitor macar unul dintre cele 4 filme sa primeasca cel putin un oscar. Dupa cum probabil stiti deja, Breaking Dawn se va impartii in 2 parti ca sa nu se piarda din detalii, la fel ca si Harry Potter and Deathly Hallows.

Poem

De data aceasta am ales o poezie de Roger McGough. Sincer nici eu nu stiu de ce imi place, dar imi place :D

Viata noastra va fi ca un film
In care tu te rasfeti,
Genul in care el si cu ea au trait fericiti
Pana la adanci batraneti,
Viata noastra va fi ca o piesa
Cu multe scene tari de budoar,
Tu esti Monica, ai douaj doi si
Ce inseamna noi vom sti, doar.

Filme

Tuturor ne plac filmele, mai mult sau mai putin, ca e comedie, film de groaza, actiune, comedie romantica. Dar mie imi place aproape orice film. De aceea de azi va voi da detalii despre filmele mele favorite si vi le recomand si voua.

Primul film pe care vi-l recomand si care pe mine m-a innebunit este Twilight, un film facut dupa celebra carte a autoarei Stephenie Meyer. Seria de succes Amurg a spart toate touprile iar filmul a primit multe premii. Un film despre care la inceput am comentat ca e stupid, dar numai cand am vazut Trailer-ul mi-am zis: „Trebuie sa vad filmul asta neaparat”. Filmul dupa a II-a carte a seriei, New Moon, s-a terminat de filmat si momentan se lucreaza la al III-lea, Eclipsa, iar al IV-lea film, Breaking Dawn va incepe sa se filmeze in Martie 2010 inainte de aparitia filmului Eclispa.

In film este vorba despre o familie de vampiri si Bella o nou venita in Forks care sta cu tatal ei, dupa un timp il cunoaste pe Edward un vampir vegetarian care de abia i poate rezista sangelui ei.
Aici puteti vedea trailerul oficial, dar din pacate nu am putut sa-l pun pe blog :(
--------------------------
Cum ajungeti la Trailerele Twilight: Video---Twilight
Tot acolo vor fi trailere si din New Moon al II-lea film al seriei pe care eu il astept cu nerabdare(si nu doar eu)
http://www.newmoonthemovie.com/worldoftwilight/

vineri, 11 septembrie 2009

Poezie Noua


A III-a poezie scrisa de mine a fost Undeva Departe o poezie in care e doar pura fictiune. Sper sa va placa!


Peste mari si tari
Undeva in departari
Se ascunde o prea frumoasa fata
Mai frumoasa ca niciodata!
Fat Frumos nascut din spuma marii
Umbla agale pe un cal alb la lasarea serii
Spre frumoasa el s-a-ndreptat
Ea l-a tot asteptat.
Frumoasa, Afrodita se numea
Vocea ei, aurita parea;
Si canta melodios
Pe un ton pretios.
El din spuma fiind
Aquaris s-a numit;
Era puternic si vestit!
Dar intr-o zi Afrodita l-a zarit,
In brate i-a sarit.
El gasind asa o fata
I-a cerut mana indata!
Si fiind asa-ncatata,
Da, a raspuns deodata.
Petrecerea a si venit
Lumea s-a inveselit!
Si fericiti au trait
Pana ce au murit.

luni, 7 septembrie 2009

Happy Birthday Twilight Hot News


Blogul pe care eu sunt admin http://twilight-hot-news.blogspot.com/ impliniste azi, 6.VII.2009, 2 luni de la creearea lui! Timp de 2 luni s-au adunat peste 31.000 de vizitatori iar numarul maxim al celor online a fost atins azi (22 online). In aceste 2 luni pe blog s-au postat 544 articole si am ajuns in top pe locul 163, pornind de la 302!
_________________________

La Multi Ani Twilight-Hot-News !!!

vineri, 4 septembrie 2009

Citat Preferat

Un alt citat care-mi place este din cartea Romeo si Julieta de William Shakespeare. Am observat ca multe fragmente pe care le au de zis personajele sunt sub forma de versuri si au rima, iar preferatul meu din aceasta carte este un fragment pe care il zice Julieta:

Vai, singura-mi iubire
A izbucnit din singura mea ura!
Fara sa-l cunosc, vazut prea timpuriu
Si cunoscut acuma, prea tarziu.
Trist zorile iubirii-mi incepura
Caci, vai! Sunt osandita sa-l iubesc
Pe omul ce-s datoare sa-l urasc.

Amintiri Cu Sora Mea


Lucrurile enumerate mai jos sunt putine pe langa amintirile care se invart in capul meu, am trait clipe frumoase impreuna si prea multe ca sa fie puse pe hartie! Chiar daca ne mai certam si suparam...mereu totul se termina cu o imbratisare...


Iti Amintesti?

Iti amintesti soaptele in intuneric, secretele, comploturile, chicotelile?
Si lacrimile varsate in tacere?
Sasaitul, clinchetul paharelor si mirosul de paine prajita?
Iti amintesti fosnetul ambalajelor de la dulciurile pe care nu aveam voie sa le mancam?
Noi impartim un taram secret unde nimeni nu poate veni.
Acum am crescut si ne-am schimbat, dar oamenii spun: „N-as fi crezut ca e sora ta, si totusi semanati asa de bine!”

miercuri, 2 septembrie 2009

Poezie


Am mai gasit o poezie care mi se pare foarte frumoasa, este scrisa de Thomas Hardy si se numeste O Furtuna in Oras.

Purta o rochie noua, moderna
Sub coviltirul trasurii, la adapost,
Oprisem sa treaca teribila furtuna,
Incremenise totul si stateam in cuibul
Mic si cald - cine stie cat timp va fi fost.

Apoi deluviul a incetat spre tristetea mea
Si geamul portierei in care ne reflectam
S-a miscat si ea a coborat la casa ei;
Ah, un minut ploaia de mai tinea
In minutul acela ne sarutam.